Bromfietsopleiding

16 jaar en brommen maar! Dat is wat je wilt en terecht. Je krijgt er meer vrijheid door, het gaat sneller en je bent niet meer zo afhankelijk van bus en trein. Omdat een bromfiets sneller gaat dan een fiets vraagt het ook meer beheersing van de bromfiets en kennis van de verkeersregels. Dat is dan ook de reden dat er, sinds 1 maart 2010, hoge eisen worden gesteld aan je instelling, kennis en kunde voordat je met een snorfiets, bromfiets of brommobiel aan het verkeer mag deelnemen. Vanaf 1 maart 2010 is het dan ook niet meer voldoende om alleen het theoriecertificaat te halen maar dien je eveneens een praktijkexamen af te leggen bij het examencentrum van het CBR.

Bij RBB Rijopleidingen ben je natuurlijk aan het juiste adres voor het behalen van dat felbegeerde bromfietsrijbewijs. Belangrijk is dat je eerst het theorie-examen aflegt (dit kan vanaf de dag dat je 15,5 jaar bent geworden). Met het theoriecertificaat op zak kunnen we dan samen met jou reguliere rijlessen of een dagopleiding inclusief praktijkexamen inplannen. De dagopleiding beginnen we 's morgens met voertuigbeheersing, denk hierbij aan diverse stuur- en remoefeningen. Daarna gaan we het verkeer in om de opgedane theoretische kennis in de praktijk te brengen om vervolgens aansluitend nog diezelfde middag bij het CBR in Assen examen te doen.

De kosten voor deze dagopleiding kun je hier vinden. Veilige en waterdichte kleding, helm en  handschoenen mogen vanwege de coronamaatregelen niet meer uitgeleend worden door de rijschool en dien je daarom zelf voor te zorgen.

Wanneer je vervolgens slaagt voor dit examen kun je bij het gemeentehuis je bromfietsrijbewijs aanvragen en krijg je van ons een waardebon van 50 euro cadeau die je later kunt verzilveren bij onze auto- of motorrijopleiding (deze waardebon is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar).

RBB Rijopleidingen is gewoon dé rijschool voor jouw rijbewijs!!